torstai 26. joulukuuta 2013

#9 Mammat Tapanin-päivä ajelulla

Hyvää mennyttä Joulua ja Joulun jälkeistä aikaa kaikille! Maanantaina oli vielä viimeinen työpäivä ennen joululomaa ja sen jälkeen aika onkin juossut tontun askareissa pitkin pitäjää. Jouluruokaa tein ensimmäistä kertaa itse tänä vuonna mutta sitä ei olla vielä kunnolla ehditty syömään kun on käyty vierailulla niin omien vanhempieni kuin appivanhempienkin tykönä. Se tarkoittaa sitä että Funakin on ehtinyt lomailla minusta pari päivää ;D. Eilen kävin Funalle syöttämässä tarhassa porkkanoita ja kuiskuttelemassa kuka on maailman paras poni.

Tänään tulin tallille jo aamusta ja kyselin äitiltä olisiko mahdollista päästä Tapanin-päivä ajelulle, ratsastus kun on kielletty äitin ja miehen pyynnöstä ja niin kävi että nyt hymy yltää leveästi korvasta toiseen. Funaa on aikasemmin ohjasajettu muutamia kertoja ja kärrit on olleet kerran jäljessä kun käveltiin laitumella pari kierrosta. Funa näytti aikuisen hevosen mallia seisomalla kiltisti paikallaan koko valjastuksen ajan ja kun kärrit saatiin jälkeen ei tamma ollut moksiskaan "tätähän mä oon aina tehny". 



Siskoni ratsasti Essiä edellä, Funa tuli kärrien kanssa Essin perässä ja äitini oli varmuuden vuoksi mukana jalkaisin. Käveltiin tietä pitkin arvioilta noin neljän kilometrin lenkki ja Funa toimi tosi näppärästi. Hienosti pikkuneiti ymmärsi että kääntyä pitää koko rungolla, ei riitä että päätä kääntää. Koko matka mentiin kävellen, mutta Funa selvästi väsyi. Taisi kärrin vetämisessä olla oikea aivopähkinä mielelle pureskeltavaksi ja eroaahan vetotyöskentely ratsastajan kantamisesta huomattavasti. Kun päästiin takaisin tallin pihaan niin Funa seisoi taas hiiren hiljaa paikoillaan sen aikaa että saatiin äitin kanssa purettua kärrit pois perästä, eikä Funa ollu ees missään kiinni.


Kivaa päästä pitkästä aikaa tekemään jotain muutakin Funan kanssa! Tätä aletaan harrastamaan useamminkin!

Palaan taas pian!
-Emmi

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti