perjantai 3. tammikuuta 2014

#10 Uusi vuosi: Kiirettä ja kasvukipuja

Voi kamala millä kiireellä päivät juoksee...

29.12. Sunnuntaina oli Funalla jälleen tunti Hepovaarassa. Sillä kertaa tamma oli välimuoto kahdesta edellisestä kerrasta. Funa näytti työskentelevän kuuliaisesti, mutta viime viikkoinen into oli kadonnut. En tiiä, veikkailin että ne aiemmin ostamani bootsit on väärän malliset ja hiertää Funan jalkoja. Ne pyörähtää ikävästi nurinkurin ja terävä tarran reuna hankaa vuohiskuoppaa. Otettiin bootsit kesken tunnin pois, mutta liikkeitä en ehtinyt sitten enää hirveästi nähdä kun Mira lähti viemään tammaa maastoon tunnin toisella puolikkaalla palkkioksi hyvästä työstä kentällä. Lisäksi Funan ravityöskentely näytti aavistuksen verran raskaalle, palaamme siis siihen maastakäsin työskentelyyn vielä ennen seuraavaa tuntia. Ja voihan olla että se kärriajelu vaikutti vieläkin vaikkei se ollut mitenkään fyysisesti rankka lenkki. Mira kehui Funan esittävän hienoa tölttiä maastossa (jee!) ja huomasi että varsinkin ravissa Funan etukaviot eivät tahdo ehtiä takakavioiden alta pois vaan tamma takoo.. On siis etsittävä toisenmalliset bootsit ainakin eteen ettei isompaa vahinkoa pääse jalkoihin aiheutumaan.
------------------------------------------------------------------------------------------------
No muuten tämä vuoden vaihde on mennyt melkoisessa sumussa ja Funa on saanut alkuviikon viettää vapaa-aikaa. Äitini juoksutti yhtenä iltana Funaa puolestani, totesi tamman melkoiseksi jääräksi liinan päässä ;D. Vapailla välipäivillä aloitettiin miehen kanssa remontoimaan viimeistä makuuhuonetta josta tulisi sitten vauvan huone kunhan sen aika on. Itse en hirmusiin remppasuorituksiin oo pystyny venymään mutta oon apuna maalannu. Maha vaan on ollu sen verran kipeä että kyykistely on tuntunut pahalle. Jonkun näkösiä liitoskipuja ilmeisesti. Reilun kuukauden päästä jään sitten äitiyslomalle. Apua! Tässähän alkaa ihan jännittämään. Muuten oma odotusaika on sujunu melko lepposasti, ei oo ollu huolia eikä pahemmin särkyjäkään. Ainoa mikä koko aikana on haitannu on tuhoton väsymys. Joululomalla ehti onneks hengähtää ja nukkua univajeet pois.

Ja ihan kukkaruukkuna: Tänään löysin paremman malliset bootsit ViljarShopista, pistän niistä kuvia kunhan tulevat postissa! Tilasin mukaan myös satulaan etuvyön niin saa painetta jaettua vähän paremmin mahapuolella.

Tänään kävin monen päivän tauon jälkeen haistelemassa talli-ilmaa. Taluttelin Funaa kenttää ympäri muutaman kierroksen ensin lämmittelyiksi ja sitten kävin tallissa pukemassa tammalle suitset. Kentällä jatkettiin siis maastakäsin työskentelyä niin että Funa oli "kainalossa". Kääntyminen onnistui tänään jo paljon helpommin ja Funa käveli enimmäkseen omalla moottorilla eikä sitä tarvinnu pahemmin patistella eteenpäin liikkumaan. Uutena harjotuksena opeteltiin pohkeenväistöä kentän pituuslinjalta uralle päin. Ohjilla annoin asetuksen ja omaa lantiota käytin pohkeen sijalla ja "painoin" Funaa kohti uraa. Neiti bonjas heti mistä on kyse ja vähän takkuillen alkoi väistämään hienosti molempiin suuntiin. 


Työskenneltiin kentällä n. 10 minuutin verran ja sit laskin Funan irti ajatuksena että se ois voinu vähän juosta ja irrotella, mutta siinä kävi taas nii että mie jouduin juoksemaa enemmän. Niillä pätkillä mitä Funa ravas oli kuitenkin nähtävillä selkeä ero siihen miten tamma liikkui ilman ratsastajaa kuin ratsastajan kanssa. Ratsastajan alla Funa näyttää vain siirtelevän jalkojaan vuoronperää ja liitovaihe jää vajaan oloiseksi, miltein olemattomaksi kun taas nyt irtona tamma näytti vain liitelevän ja kaviot tuskin ehtivät koskea kentän pintaa. Pitää tästä muistaa Miralle kertoa seuraavan kerran kun mennään tunnille. Johtuuko mahdollisesti satulasta, selästä vai yksinkertaisesti vain siitä erosta missä muodossa Funa ravaa ratsastajan kanssa tai ilman. Funa näytti irtona liikettä enemmän ylöspäin ja ryhdikkyyttä ihan toisella tavalla. Vai josko siinä onkin ripaus show-hevosta?

Nähdään taas, rakas Funa päiväkirja
- Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti