tiistai 17. joulukuuta 2013

#5 Järjetön ikävä...

.. Nimittäin takaisin hevosen selkään.. 19.10. eli tarkalleen 59 päivää sitten olen viimeeksi istunut hevosen selässä, eikä sekään ollut edes oma jolla menin. Sen jälkeen päätin, että ehkä ratsastus ei ole odottavan äidin harrastus. Ei sillä että se olisi sattunut vaan en vain enää uskaltanut ottaa sitä riskiä että putoaisin koska se tietäisi melkovarmasti keskenmenoa.

Yhdistän nyt tähän postaukseen sekä eilisen että tämän päivän puuhailut. Eilen töiden jälkeen heitin hevosille päiväheinät ja tein tallihommia ihan kaikessa rauhassa ja ajatuksella. Sen jälkeen kun omat jäsenet oli sopivasti vertyneet niin kävin hakemassa Funan, puin sille suitset ja suunnattiin kentälle kävelemään ihan vain jalkaisin. Aluksi muutama kierros molempiin suuntiin. Sopivan lämmittelyn jälkeen otin Funan "kainaloon" siirryin siis seisomaan tamman viereen niin että sain käden ojennettua selän yli ja ohjat käteen niinkuin olisin ollut ratsailla. Tämä olikin hyvä ajatus! Alun takeltelun jälkeen Funa oivalsi että se voi edelleen kävellä eteenpäin vaikka mamma lyllertäisi vieressä sen minkä jaloistaan pääsee. Pääsin asettamaan Funaa hyvin kulmiin ja kun asetuin niin että olin aina kentän sisäpuolella niin satoin käyttää omaa lantiotani pohkeen sijasta apuna taivuttaessani neitiä pyöreämmäksi voltilla.

Työskenneltiin noin 15 - 20 minuuttia ja tuumin tämän riittävän kun Funan keskittymiskyky on vielä melko vähäistä. Riisuin suitset pois ja kaivoin muutaman heppa-karkin joiden avulla pyysin Funaa venyttämään päätään molemmille sivuille sekä kurkottamaan etujalkojen väliin.

Tänään tehtiin saman kaavan mukaan. Funa haistoi jo heti kun kentälle päästiin että taskussa oli porkkanoita ja alkukäynnit neiti käveli turpa kiinni miun lapasessa etten vaan itse unohtais mitä taskussa on. Eiliseen verrattuna Funa käveli jo paljon reippaammin ja asettui herkemmin molempiin suuntiin sekä käveli suoralla uralla suoraan. Sunnuntaina on taas aamulla Miran tunti ja innolla ootan onko tämän tyyppisestä harjoittelusta apua. 


Kenttä on tällä hetkellä aika kova ja jäinen. Parin päivän plussakelit ja vesisade on tehnyt tehtävänsä ja mietin jo oisko aitasta pitäny kaivaa hokkarit jalkaan niin liikkuminen olisi helpompaa, mutta jos sää pysyy tälläisenä niin voisin olettaa että viimeistään ylihuomenna jää on saanut kyytiä ja voisin juoksuttaa Funaa liinassa.

Onneksi hevosilla voi tehdä muutakin kun ratsastaa (:

Palaan taas pian!
Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti