torstai 5. joulukuuta 2013

#1 First Day

Huono... Niin huono olen pitämään minkäänlaista päiväkirjaa... Itsestäni, elämästäni, eläimistäni ja silti avasin oman blogin. Fiksua? Nnot..

Tämän vaiheen elämästäni haluaisin kuitenkin ikuistaa yhteen paikkaan ajatuksineni ja kuvineni ja jakaa sen kaiken myös teille jotka sitä haluatte seurata.

Olen 1991 syntynyt nuori nainen ja ensivuonna minusta tulee äiti  -  tuplasti. Oma laskettu aikani on maaliskuussa ja hevosen jota olen saanut pitää kuin omaani laskettuaika sattuu heinä - elokuun taitteeseen. Ensimmäiset lapseni, pieni ihmisriiviö ja karvainen hevosvauva. 

Jos nyt sitten vähän taustoja. Aloitin hevosharrastuksen yhdessä äitini kanssa 10 vuotiaana ja pian taitojen karttuessa meille tuli ensin ylläpitoon pari hevosta tallilla jossa ratsastus aloitettiin ja pian niiden lähdön jälkeen ostettiin ensimmäinen oma poni Senttu. Tähän päivään mennessä hevosia on ollut erinäköisiä, kokoisia ja ikäsiä kuluneen 11 vuoden aikana peräti 15 ja näiden omien lisäksi tallissa on asunut hevosia vuokrapaikalla ja ylläpidossa. Hevosharrastus on ollut aina se tärkein asia maailmassa, jopa niin tärkeä että lähdin opiskelemaan harrastuksesta ammattia Harjuun josta valmistuin 2010 harrasteohjaajaksi. Työtä alalla en sittemmin ole kuitenkaan tehnyt vaan hevosista olen nauttinut ihan vain yksin, perheen ja ystävieni kesken.

Sitten olisi vuorossa tämä sydäntenvalloittaja tamma, jota olen saanut pitää kuin omaani. Funa, pieni punainen unelma. Funa on 2009 Suomessa syntynyt islanninhevostamma. Pikku neidin emä on kulomusta Ofeig frá Eystra-Frodholti ja isä on ruunihallakko Viljar frá Skardi. Viljar  ei ole ihan mikä tahansa ori vaan mahtavilla meriiteillä varustettu hieno isä joka on palkittu KTK I palkinto pistein 8,10. Ratsastusominaisuudet 8,43. Viljarille on myönnetty korkein suoritusluokka *** (Suomen Hippos, 2009) ja vuosilta 2000 - 2007 liki 30 SM-, PM- ja MM-mitalia askellajikilpailuista. Grr (;

Virallisesti Funa on äitini nimissä, mutta olen sitä opettanut ja kouluttanut hiljalleen jo 1,5 vuotiaasta asti eli kohta neljä vuotta. Funan mahassa kasvava varsa on minun ihan oma projektini. Saan varsan omakseni kunhan itse huolehdin kaikista tiineyden aikaisista kuluista mukaanlukien astutus- ja varsamaksut. Isä oriksi valitsin hevosen joka on jotain yhtä mahtavaa kuin Funan oma isä Viljar, nimittäin Grasteinn frá Brekkun. Unelmien prinssi on tituleerattu Suomen parhaimmaksi jalostusoriksi ja maailman kolmanneksi parhaaksi ikäluokassaan kokonaispisteillä 8,54.

No, jotta minulle jäisi kirjotettavaa jatkossakin niin lopetan nyt tältä erää tähän. Kysymyksiä saa esittää ja vastaan niihin mielelläni. Seuraavissa postauksissa perehdyn meidän molempien mahan kasvuun ja tarkemmin meillä olleisiin hevosiin, historiaan ja tämän päivän tekemisiin.


Nähdään taas rakas Funa-päiväkirja!
Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti