perjantai 14. maaliskuuta 2014

#21 Valmistautumista ja viimeiset kuulumiset

Tänään on Sintin laskettuaika, joten uskaltanen lupailla että tämä on viimeinen päivitys ennen synnytystä. Keskiviikkona sanoin sen jo ääneen: "On vähän sellanen olo ettei tarvia pitkin odotella, tuskin edes viikonlopun yli". Noin nyt se on täälläkin, jos vaikka aavistukset osuisivatkin oikeaan (; Ajatukset pyörii ja myllertää eikä järjen juoksua taida saada kiinni vaikka kuinka yrittäisi. Nyt on itselleni iskenyt oikea kyselyikä. Milloin ja miten synnytys alkaa? Miltä supistukset tuntuu? Meneekö kaikki hyvin? Kuinka paljon se koskee? Miltä Sintti näyttää? Osaanko olla äiti? Ehitäänkö sairaalaan? Onhan kaikki valmista? Ensimmäiset vastaukset saanen varmaan ihan pian.



Aikaa olen kuluttanut suurimmaksi osaksi kotosalla. Viime viikonloppuna siivoiltiin koti puhtaaksi, pesin saunan ja alotin ikkunoiden pesua sekä pihan haravointia. Olo on ollut hyvä ja tuntuu siltä että Sintti on painunut jo niin alas että närästys on taakse jäänyt harmi. Koko raskausaika on mennyt tosi harmittomasti. En ole kärsinyt pahoinvoinnista, olen saanut syödä kaikkia ruokia, ei ole ollut mitään mielitekoja, ei ole ollut kipuja tai turvotuksia ja maha on ollut kokoajan aika pieni ja kasvanut maltilla. Silloin kun mieheni kanssa alettiin lasta yrittämään kuvittelin viettäväni ensimmäiset 3 kuukautta pää pöntössä, raivoavani kuin hullu jokaisesta asiasta joka ei mene mieleni mukaan ja himoitsevani mitä ihmeellisimpiä makuyhdistelmiä ja nyt olen ollut ihan äimänä että tässäkö se nyt sitten olikin? Toivottavasti synnytyskin menee tämän saman kaavan mukaan, helposti ja nopeasti.




Vaikka maha toki on painava ja valvottaa yöllä kun kyljen kääntäminen tekee toisinaan kipeää niin vielä ei ole tullut sellaista oloa että haluaisin tästä mahasta eroon nyt ja heti. On kuitenkin asioita joita kovasti kaipaan ajalta ennen mahaa kuten: mahallaan makaaminen, mahtuminen vanhoihin vaatteisiin, varpaisiin ylettäminen, etten puhisisi kuin pieni veturi jokaisesta urheilusuorituksesta, pystyisin saunomaan kunnolla ilman heikotusta ja että voisin halata miestäni tuntematta itseäni ihan muumiksi.




Mitä pakkasin sairaalakassiin?
Oma reppu sisältää lähinnä vain ne mitä tarvitsen kotiin lähtiessä: Vetoketjullinen pitkähihanen paita, pitkät collegehousut, välihousut, 2x imetysliivit, imetystoppi ja -paita, 2x alushousut, 2x sukat, terveyssiteitä (päivä ja yö) suoristusrauta, meikkipussi (joka sisältää lääkkeet ja vitamiinit), hammasharja ja-tahna, ponnari ja pinnejä, shampoo ja hoitoaine. Mukana on varmasti myös turhaakin koska mukaanhan lähtevät myös ne vaatteet jotka on päällä synnytykseen lähtiessä, mutta mieluummin niin että on valinnanvaraa kuin että istuu pitkän kotimatkan hiertävissä vaatteissa.

Vauvan kotiinlähtövaatteet pakkasin myös valmiiksi ettei tarvitse kuin napata kori mukaan ja tiedän että en varmasti tarvitse muuta ja tosiaan korin sisältö on aika massiivinen ihan johtuen pitkästä kotimatkasta jota taitetaan ainakin 1,5h jos ei tarvitse mihinkään pysähtyä. Siksi varasin vaatetta enemmän mukaan jos sattuu kakkavahinko niin Sintille saadaan vaihdettua puhtaat vaatteet ylle. Toisekseen en yhtään tiedä että minkä kokonen Sintti on niin vaatetta on nyt sitten normaalille ja vähän isommalle vauvalle.

Vauvan korin sisältö: vastasyntyneen vaippoja, liivinsuojuksia, talkkia, sinkkivoidetta, 50 ja 56 cm paksummat kangashaalarit, sukat, virkatut tossut, 2x 50cm body+potkuhoususetti, 2x kietaisupaita, 50cm housut, 56cm potkuhousut, 56 ja 60cm bodyt, ensilelu, kypärämyssy, ohut pipo, paksu pipo, valmiiksi keitetyt tutit (muovirasiassa) ja tuttipullo. Sekä tuoreelle äidille ja isälle alkoholiton kuohuviinipullo ja viinilasit ♥ Turvaistuin on ollut kiinni autossa jo viikon ja turvaistuimessa on paikallaan thermofleese-makuupussi sekä toppatöppöset ja -rukkaset. Enää on pakkaamatta kaukalon kanssa yhteensopivat matkarattaat.


Mitä muuta? Mukaan lähtevät varmaankin aamutossut ja villaviltti koska en ole aamutakki-ihmisiä. Viimeisin Hippos ja SIHY:n lehti, niitä olen pantannut lukemiseksi sairaalaa varten. Kamera ja käsilaukku. Kuulostaa äkkiseltään kokonaiselle muuttokuormalle mutta aika pieneen tilaan kaikki tarvittava mahtui.

Toivottavasti seuraavaa päivitystä pääsen kirjoittamaan pian pikku Sintin kanssa.
-Emmi



6 kommenttia:

  1. Ihana vatsa<3 ja todella nätti lastenhuone teillä! :)
    Kannattaa ottaa omat yövaatteetkin, itseäni ainakin ahdisti ne sairaalan kaavut eikä ne päällä pystynyt nukkumaan kunnolla :D

    Tsemppiä ja paljon voimia tulevaa koitosta varten! ;)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Hienosti meni! Päivittelen ihan oman postauksen piakkoin (:

      Poista