lauantai 15. helmikuuta 2014

#12 Takaisin blogin ääreen

On kirjottaminen jäänyt vähän vähemmälle johtuen ihan siitä ettei kirjoitettavaa hirveästi ole ollut. Helmikuun alusta jäin talvilomalle ja jatkan siitä suoraan äitiyslomalla. Aika on mennyt lastenvaatteiden pyörittelyssä, vauvan huoneen järjestelyssä ja synnytykseen valmistautumisessa. Aikaa laskettuun aikaan on nyt neljä viikko jäljellä. 

1.2. Lauantai Epäonnistunut hiihtoratsastus
Arvelin kun Funa on niin hienosti toiminut "kainaloisena" kentällä että josko onnistuisin hiihtoratsastamaan Funalla samalla periaatteella. Laitoin Funalle vikellysvyön ja arvelin että voin olla suksilla Funan vieressä ja pitää kiinni vikellysvyön kahvoista, näin pystyisin myös käyttämään itse ohjia enkä hommaan tarvitsisi auttavia käsiä. Idea oli hyvä mutta vyö oli aivan liian iso Funalle ja se oli valui jatkuvasti kyljelle. Tamma oli ihan liikaa virtaa ja ihan liian lyhyt pinna eikä neiti tykännyt yhtään siitä että roikun kiinni kyljessä. Tamman mielipide tuli vallan hyvin julki pukittelulla. Kaiken muun lisäksi en muistanutkaan kuinka paljon hevosen vierellä pysyminen kysyi kuntoa ja parinkymmenen ensimmäisen metrin jälkeen jouduin luovuttamaan naama punaisena puuskuttaen. Anni kävi tiellä taluttamassa Funalle hyvän mielen ja sitten laskettiin se vielä irti juoksemaan kentälle.

6.2. Torstai Riemupukkeja
Iltapäivällä oli tunti Hepovaarassa. Tänään Mira teki Funan kanssa laukannostoja kentällä ja Funa näytti tosi riemukkaalle ja iloiselle (: Maastossa tamma oli laukassa esittänyt muutaman riemupukin, selvästi Funa oli yhtä paljon oottanut tuntia muutaman viikon tauon jälkeen :D Tänään koeajossa oli uudet etujalan bootsit ja etuvyö satulassa, kumpikin tuntui toimivan ja ajavan asiansa oikein mainiosti. Matkalla tunnille meinas käydä tienpäällä vaaranpaikka kun puolessa matkassa alkoi pyörryttämään. Äiti oli onneks hevosapuna niin saatiin sitten pikaisesti vaihdettua kuskia levikkeellä ja mie matkustin loppumatkan vaakatasossa että veri alkoi taas kiertää päässä.

15.2. Lauantai Menetyksiä ja mielialamyrskyjä
Eilen oli pikkusiskoni Annin wanhojentanssipäivä ja käytiin sitä isolla porukalla katsomassa Virolahdella. Mielialaa kuitenkin vähän painoi tieto siitä että pappa on sairaalassa ja elämänlanka on käymässä ohueksi. Kotimatkalla suru-uutinen tavoitti sitten meidätkin, pappa on nukkunut pois. 

Tänään äitin kanssa kulutettiin sitten aikaa tallissa, jotta saataisiin hetkeksi muuta ajateltavaa mielelle. Vaikka päivä tuntui aluksi melko vaikealle saatiin kuitenkin paljon aikaiseksi mm. Loimet on kaikki kasattu takaisin loimihuoneeseen ja Funalle järjesteltiin iso varsomiskarsina vaikka Essi sitä vielä asustaakin kesään asti. Funa alkaa nyt myös syömään kauraa. Aloitusannos on 0,5 dl jota nostetaan puolella desillä joka viikko puoleen litraan asti. Muita rehuja olen ajatellut ja arponut Black Horsen Breederin ja Tammarehun välillä. Pitänee jatkaa ruokalaskuja ja alkaa tehdä päätöksiä kun kevätkin etenee.

Vaikka synnytys lähestyy kovaa vauhtia niin yritän tänne päivitellä tilannetta vähän useammin.
Hei sitten Rakas Funa-päiväkirja!
Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti